Pobjedničke priče

U proteklom periodu su nam, u okviru naše Nagradne igre „Ispričaj svoju priču“ pristigle vaše sjajne priče, zaista smo uživali u njima! Neke su nas vratile u prošla vremena, neke nasmijale od srca, a sve podsjetile zašto ovo radimo.

Iako je bilo teško, izabrali smo tri dobitne priče:

Vladimir – priča „Život uz Sarajevsko“ – glavna nagrada party za 50 osoba.

Jasna – priča „Hiljadu litara piva“  – druga nagrada – količina piva koliko je teška.

Ivona – priča „Stav“ – vaučer od 50 KM.

Pobjednicima čestitamo, a svima ostalim zahvaljujemo na učešću i do sljedećeg puta – Živjeli za vaše i naše priče, živjeli uz Sarajevsko!

Život uz Sarajevsko

88. godine u maju su prvo otvorili Sarajevsko kad sam se rodio. Uz nju su moji ukućani proslavili i moje prve korake. Bilo je tu i za svaku Novu godinu i Prvi maj. Hladilo se u malom improvizovanom bazenčiću u rijeci ili bi se iznosilo ledeno iz frižidera da utoli i najveću žeđ. Mi djeca nismo ni pomišljali da je krišom probamo, ali je ubrzo došla velika matura. Proslavili smo novostečenu punoljetnost sa flašama Sarajevskog piva i obilježili najljepše mladalačke uspomene. Potom je došla i brucošijada, pa su se popile i male, ali i velike točene. Onda su krenuli derneci, koncerti, roštilji, izleti i planinarenja. Svemu je tome svjedočilo Sarajevsko… i u svemu nas vjerno pratio taj okus mladosti i dobrog raspoloženja, uspomena i smijeha. Zatim i svadba naše drage prijateljice, tu se plesalo i veselilo do jutra uz naše omiljeno pivo i dobru hranu. A raja već jedva čeka da se proslavimo i u Minjonu, e o tom će se derneku pričati godinama. Slavlje nije slavlje bez Sarajevskog. Sarajevsko je zakon!

Vladimir

Hiljadu litara piva

Moj muz oduvjek pije Sarajevsko pivo kao i nasi prijatelji. Limenka je nesto sto uvijek mora biti u frizideru 🙂 Ja licno nisam pivopija , ali volim radler, narocito u ljetnim danima. Prije par godina bila je nagradna igra i ucestvovala sam,naravno, s racunima radlera a muz s racunima pive. Osvojila sam “Sarajevsko biciklo” i bila presretna. Uz pomoc osvojenog bicikla koje sam vozila aktivno skinula sam visak od 25kg tjelesne mase! Hvala “Sarajevsko”!Uvijek se salim s muzem kako je popio hiljade litara piva i nije osvojio nagradu on nego ja!

Jasna

Stav

Ja tek došla na studij u tuđi grad i nađe se tu jedan hrabar da me pozove da šta pregrizemo i popijemo. Jesen glumi ljeto, a ja nagluva od kladanjskih krivina, uši mi još nisu navikle na Sarajevo, ali puna sebe. Prilazi konobar pod himnom glasne muzike i on naručuje nešto, a ja budala ko iz topa rekoh isto. Reče mi hrabri da imam stav i da se to cijeni. Donosi konobar dvije petice ćevape i sarajevsko pivo. Gospode Bože, nikad nisam probala pivo. Nemam ja bolan stav već nagluvost, a uskoro haman i pijanstvo. I kad me neko pita kakvo mi je bilo Sarajevo, uvijek kažem da mi se prvi put ljuljalo u znak dobrodošlice jer sam ga oborila s nogu kroz pjenu hladnog točenog. Eh, kad se samo sjetim…

Ivona

Svaki naš čovjek je priča za sebe, a mi pamtimo sve te priče.

Ispričaj nam svoju i uživaj uz Sarajevsko!