Romantična

Da te volim duša zna
pivo moja sarajevska.
Ispod čepa tečnost ta
koja duši merak tka.

Jednu, drugu dok pijem ja
na mom licu osmijeh sja,
pored mene moja raja sva
od Skenderije do Koševa.

Zidarska, bombica, bambuča,
nije bitno može i točena.
Samo jedno pravilo se zna
to mora biti Sarajka!

Muris

Spontanost

Petak je, petak trinaesti, ali nama nije završio nimalo loše. Drug i ja razmišljamo o opcijama za izlazak , za početak kao i obično dvije gajbe srajevskog piva pa dalje ćemo smisliti uz pivu. Na putu ka stanu noseći gajbe, dvije djevojke koje su vec krenule u izlazak dobacuju kao treba li nam pomoć. Uz kratko upoznavanje i pricu prihvatili smo njihovu ponudu u smislu moralne podrške. U izlazak nisu otišle već sa nama jer šta je bolje od odličnog društva i pića. Jedna od najboljih i najspontanijih noći ikada i u čast Sarajevskoj Pivari što nas je spojila sa ljepoticama napravili smo ovu sliku. Jedno veliko hvala i pozdrav.

Adel

Čarapa

Da. – I to bi 28.09.2016 godine. Ja kao iskusan student na preporuku u nedavno otvoreni Sarajevsko pub – Minjon vodim prijatelja (brucoša) da se upozna sa kafanama. Ulazeći u sam pub konobar sa osmijehom iz šale progovara “klipaća” ili “bombica” ? U glas rekosmo “bombica” , i tako “bombica” po “bombica” reklo bi se bogami “sepet bombica” . U nekom trenutku ugledamo čarapu na podu u onako blaženom stanju pogledasmo jesu li nam čarape na broju  bogami jesu, zovemo konobara, a on onako iznenađen i postiđen vidjevši čarapu ode do šanka donese još dvije Sarajevske “bombice” za savršen početak još jedne studentske godine.

Mustafa

Stav

Ja tek došla na studij u tuđi grad i nađe se tu jedan hrabar da me pozove da šta pregrizemo i popijemo. Jesen glumi ljeto, a ja nagluva od kladanjskih krivina, uši mi još nisu navikle na Sarajevo, ali puna sebe. Prilazi konobar pod himnom glasne muzike i on naručuje nešto, a ja budala ko iz topa rekoh isto. Reče mi hrabri da imam stav i da se to cijeni. Donosi konobar dvije petice ćevape i sarajevsko pivo. Gospode Bože, nikad nisam probala pivo. Nemam ja bolan stav već nagluvost, a uskoro haman i pijanstvo. I kad me neko pita kakvo mi je bilo Sarajevo, uvijek kažem da mi se prvi put ljuljalo u znak dobrodošlice jer sam ga oborila s nogu kroz pjenu hladnog točenog. Eh, kad se samo sjetim…

Ivona

Profesor hemije

Najbolje sjećanje na studentske dane mi je vezano za profu hemije. Na jednom od uvodnih predavanja nam je rekao: “Hemijski elementi su divna stvar! Uzmimo za primjer vodik i kisik! Bez njih nema šanse da bi se napravila voda, koje je ključni sastojak piva!”

Naravno da se niko nije nasmijao – isprepadani brucoši, ali smo poslije počesto s profom, poslije predavanja, svratili na po jedno točeno Sarajevsko.

Midhat

Jel sve u redu?

Stalno kad smo isli zena i ja u goste kod nasih prijatelja nosili smo pivu sarajevsku da se malo nesto proveselimo. Znalo se desiti jednom nas ljudi zvali mi dosli ali zaboravili kupit pivu a oni nas s vrata sacekali zabrinuto “šta je bilo, jel sve u redu?” 😀

Amir i Selma

Hiljadu litara piva

Moj muz oduvjek pije Sarajevsko pivo kao i nasi prijatelji. Limenka je nesto sto uvijek mora biti u frizideru 🙂 Ja licno nisam pivopija , ali volim radler, narocito u ljetnim danima. Prije par godina bila je nagradna igra i ucestvovala sam,naravno, s racunima radlera a muz s racunima pive. Osvojila sam “Sarajevsko biciklo” i bila presretna. Uz pomoc osvojenog bicikla koje sam vozila aktivno skinula sam visak od 25kg tjelesne mase! Hvala “Sarajevsko”!Uvijek se salim s muzem kako je popio hiljade litara piva i nije osvojio nagradu on nego ja!

Jasna

“Slatka” priča

Uvijek mi je bilo smiješno kad parovi pričaju kako su se upoznali. Većinom to budu neke slatke, romantične priče kao iz filmova i onda kreće moja priča. Jednom sam sjedila s prijateljicama u kafiću i pila točeno Sarajevsko tamno. Sto do nas je sjedio jedan veoma sladak momak i ja sam mu se u jednom trenutku nasmijala. Par trenutaka poslije, on je prišao za naš sto, a ja misleći da se želi upoznati, sam se nasmijala “od uha do uha”. Pružio mi je ruku i rekao imaš nešto iznad usana! Koji blam! Imala sam brkove od pjene piva! Sve je to na kraju ispalo smiješno i slatko i tu priču rado prepričavamo u raji!

Lejla